Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

2019 Lyon County Fair Schedule of Events

July 15 @ 5:00 pm - July 26 @ 9:00 pm

Monday July 15, 2019-5:00 PM

Communications Event-Educational Presentations, Working Exhibit & Share the Fun

 

Tuesday July 16, 2019-5:00 PM

Clothing Event-Clothing Selection, Fashion Revue & $15 Challenge

 

Thursday July 18, 2019-8:30 AM to 3:00 PM

4-H and Clover Kids Non-livestock (Static) Judging in the Commercial building at Fair grounds.

 

Saturday July 20, 2019

9:00 to 11:00 AM Open class entries registration is on the east side of the 4-H building for textiles, hand crafts, fashion, crafts, canned goods, oven products and foods.  Judging will start at 1:00 PM

ALL BAKED goods will be judged at the entry time.  A sample will be kept for display and the rest of the product can be taken home at entry time.

9:00 to 11:00 AM weigh in for open class beef show.

1:00 PM Open class beef show

 

Sunday July 21, 2019

2:30 PM Master’s Voice Quartet at First Reformed Church Rock Rapids-Ice cream social following program

 

Monday July 22, 2019

6:30 AM until noon All 4-H/FFA livestock stalled. (Weigh-in or ultra-scanning excluded)

7:30 AM Commercial booths open for set-up

7:30 to 10:00 AM Open class entry time in agriculture, fresh b

fruits, vegetables and floriculture.  Judging begins at 1:00 PM

9:00 AM 4-H Horticulture Judging (in the west end of the 4-H Exhibits Building

11:00 AM Commercial exhibit booths 4-H and Open class buildings open

12:00 PM REQUIIRED 4-H/FFA Livestock Exhibitor Meeting Show Arena

12:00 PM Flag raising

12:15 PM Bucket Calf Interviews

1:00 PM 4-H/FFA Pet show

1:00 to 8:00 PM Lyon county Historical Society Display and Demonstrations in the Round Barn

2:00 PM Classic Tractor and equipment display.  Open to all who would like to share.

3:00 PM   4-H/FFA Bucket Calf show

5:00 PM 4-H/FFA Rabbit show

5:00 to 7:00 PM County Fair picnic

6:30 PM LYON COUNTY FAIR QUEEN PAGEANT WILL BE HELD IN THE Entertainment Building

7:30 PM Friend of the Fair Presentation during Queen Pageant

8:30 PM flag lowering or ten minutes after the queen pageant is done

8:00 PM doors close on Round Barn

9:00 PM doors close on commercial building

 

Tuesday July 23, 2019

KIDS DAY

8:00 AM Flag raising

8:00 AM 4-H/FFA Horse show (Horse arena)

9:00 AM 4-H/FFA Dairy Show

11:00 AM Commercial Exhibit Booths, 4-H and open class buildings open

12:00 PM Classic tractor and equipment display

1:00 to 6:00 TB Creations balloons and face painting

1:00 PM Robbie Pfunders mountain bike trails stunt show will take place three times during the day

1:00 to 8:00 PM Lyon County Historical Society Display and Demonstration in Round Barn

1:00 to 4:00 PM Bob Bohm Show will be on the grounds

2:00 PM 4-H/FFA Sheep/Goat Show

3:30 PM 4-H/FFA Goat Show

5:00 PM Pedal Pull for kids in Entertainment Building registration will be in Entertainment Building

5:30 PM Youth Garden Tour at the ISU Research Garden

5:30 to 7:00 PM Pork Chop Meal sponsored by Lyon County Pork Producers

6:00 PM ISU Research Garden Tour

7:00 PM lowering the flag

7:00 PM 4-H/FFA Beef Show-Penned Cow/Calf & Beef Pen of Three

7:30 PM Rapid Speedway Races

8:00 PM doors close on round Barn

9:00 PM Commercial building closes

 

Wednesday July 24, 2019

8:00 AM Flag raising

8:00 AM 4-H/FFA Beef Show

11:00 AM Commercial exhibit booths, 4-H and open class buildings open

12:00 PM Classic tractor and equipment display

12:00 PM 4-H/FFA Poultry Show (in poultry barn)

1:00 to 8:00 PM Lyon County Historical Society Display & Demonstrations in Round Barn

1:00 PM Robbie Pfunders mountain bike trails stunt show will take place three times during the day.

1:00 PM Bob Bohm Show will be on the fairgrounds

1:30 PM 4-H/FFA Horse Show (Horse Arena)

3:00 PM Spelling Bee in the Entertainment Building

4:00 to 6:00 PM Zoo mobile will be on the grounds

5:00 PM Clover Kids Pet Show

5:30 to 7:00 PM Steak Fry sponsored by the Lyon County Cattle Feeders

7:00 PM lowering the flag

7:30 PM FIGURE EIGHT RACES

8:00 pm Doors close on the Round Barn

9:00 PM Doors close on Commercial Building

 

Thursday July 25, 2019

8:00 AM Flag raising

8:00 AM 4-H/FFA Swine Show

8:00 AM Release of 4-H building exhibits and open class exhibits

12:00 lowering of the flag

NOON ALL 4-H/FFA LIVESTOCK RELEASED

5:00 TO 7:00 pm 4-H Foundation Supper and awards

6:00 PM 4-H Awards Night

6:30 PM Tractor Pull

7:30 to 10:00 pm Youth Fun Night

 

Friday July 26

7:30 PM Rapid Speedway Regular Classes FREE admission

Details

Start:
July 15 @ 5:00 pm
End:
July 26 @ 9:00 pm
Event Category: